Kávés jégkrém szendvics

Nagyon úgy alakul mostanság, hogy egy hónapban csak egyszer van időm bevenni a konyhát recept alkotás végett, de azt az egyet annál nagyobb szeretettel osztom meg veletek.

Kávés jégkrém szendvics

A nagy-nagy melegek közepette elgondolkodtam azon, hogy még egyszer sem szerepelt fagylalt, avagy jégkrém a recepttárban. Ezt bizony sürgősen orvosolni kell, noha nem házi fagylalttal, egy kicsit más irányból közelítettem meg a témát. 

Ezt a jégkrém szendvicset tetszés szerint bármilyen jó minőségű kész (de akár házi) jégkrémmel meg lehet tölteni. Lehet ez vanília, vagy mogyoró, karamell, netán a jó öreg csokoládé, én is emellett döntöttem. A  desszert alapja pedig két korong klasszikus mancsos, de mégis ropogós csokis keksz,  amit feketén lefőtt kávé bolondít meg. 

360000946901

Egy kis sütést, majd hűtést eltekintve gyorsan készen van a szendvics, és szerintem különösen gyermekbarát program, nem beszélve a végén elkövetkező olvadós elfogyasztással, ekkor ugyanis az idővel versenyzünk. Kézzel-lábbal falatozni kell, akár a görögdinnyét, de hát ez a legjobb móka ilyenkor nyáridőben! 

Kávés jégkrém szendvics

Kávés jégkrém szendvics

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1.  A kekszekhez kihabosítjuk a puha vajat a cukrokkal. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd ezekkel is tovább habosítjuk.
  2. Ekkor öntjük a keverékhez a már kihűlt kávét, majd következhetnek a kimért száraz hozzávalók.  Végül beleforgatjuk az apróra vágott étcsokoládét is. 
  3. Egy sütőpapírral leterített tepsire adagoljuk (fagyiskanállal, vagy szimpla kanállal) a keksztésztát, lehetőleg kicsit távolabb egymástól. Előmelegített sütőben, 175 C-on, kb. 10 percig sütjük a kekszeket. Akkor vannak készen, ha a széleik egy picit megbarnultak. 
  4. Ha kihűltek a kész kekszek, fontos őket előre kifagyasztani kb. 30 percig, így biztosan nem törnek össze az összeállításnál. 
  5. Amint megfelelően kifagytak a kekszeink, egy-két percre a jégkrémet is kivesszük a fagyasztóból, hogy kanalazható legyen. Ilyenkor már nincs más hátra, csak a szendvicselés, és elfogyasztás. 
Kávés jégkrém szendvics
Pro tipp:
  • Ha egy picit kevésbé rusztikus látványt szeretnénk, előre kikenhetjük a jégkrémet egy tálcára. Újradermedésig visszatolva a fagyasztóba, majd ismét kivéve, a keksz méretéhez hasonló kerek kiszúróval kis korongokat illeszthetünk a kekszek közé.

Megosztás itt:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Nyomtatás

Bejegyzések

Kávés panna cotta

Kávés panna cotta sós mandula sziruppal

Hát üdv újra itt! Sok-sok hét eltelt azóta a karácsonyias Csipkebogyós tarte óta, be kell látnom… Vannak ilyen összecsúszott, zsúfolt időszakok (építkezünk Morzsaföldén, khm), én

Pumpkin Spice szirup

Ez alkalommal először a blog életében, nem süteménnyel készültem nektek, hanem egy olyan édes csodával, amivel nem csak reggeli kávétokat, de bármely őszi, vagy akár

Szatmári szilvatorta

Itt vagyunk hát a csodálatos ősz közepén, ilyenkor egy picit mindenkinek jobban kedve támad valamilyen süteményt sütni, igazam van, vagy igazam van?  Van valami az

Facebook oldalam: