Pumpkin Spice szirup

Ez alkalommal először a blog életében, nem süteménnyel készültem nektek, hanem egy olyan édes csodával, amivel nem csak reggeli kávétokat, de bármely őszi, vagy akár karácsonyi (igen, már hamarosan itt az idő 😀 ) desszertet ünnepélyessé varázsolhattok.

Pumpkin Spice szirup

A legszuperebb pedig, hogy egytől egyig ismert a szirup minden hozzávalója, nem tartalmaz semmilyen mesterségeset, de még finomított fehércukrot sem. És nem, nem aromából készül, eme finomság alapja nem más, mint a mézédes, narancssárga sütőtök!

A Pumkin Spice, vagy ahogy a beavatottak csak ismerik, PS nagy amerikai találmány, egy fűszerkeveréket takar. A keverék igazi melengető fűszerekből áll, amelyek nem mások, mint a fahéj, szerecsendió és gyömbér. Tökéletesen passzol minden sütőtök alapú, krémes édességhez. 

Pumpkin Spice szirup

Mindenek előtt isteni ünnepi ital készíthető a szirupunkból, legyen az sima tejjel, egy habos cappucinoval, vagy a vegán változat kedvéért növényi tejjel kombinálva. Amióta megfőztem az én adagomat, csakis így fogyasztom a reggeli kávémat. 

Nagyon egyszerű a receptúra is, viszont én mindenképpen ajánlom inkább sütőben sütni, mint megfőzni a sütőtököt, hisz ezzel is adunk egy plusz karamellizáltságot szirupunknak. 

Pumpkin Spice szirup

Pumpkin Spice szirup

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. 200 °C-ra előmelegítjük a sütőt. Eközben kisebb kockákra szeljük a sütőtököt, miután kikapartuk a magját.
  2. A sütőpapírra helyezett kockákat 20-25 percig sütjük, míg a tetejük megpirul, és teljesen megpuhulnak. 
  3. A kész kockákat elválasztjuk a héjuktól és egy fazékba kaparjuk. Hozzáadjuk a vizet, majd botmixerrel homogénné pürésítjük. 
  4. A maradék hozzávalókat mind hozzámérjük a keverékhez, és alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett forrásig melegítjük. 
  5. Az elkészült szirupot üvegbe töltjük, és egy hónapig hűtőben tárolva fogyaszthatjuk. 
Pumpkin Spice szirup
Pro tipp:
  • Az idei ünnep után kimaradt szirupot akár jövőre is elfogyaszthatjuk, ha egy légmentesen zárható tasakban lefagyasztjuk. 

Megosztás itt:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Nyomtatás

Bejegyzések

Kávés panna cotta

Kávés panna cotta sós mandula sziruppal

Hát üdv újra itt! Sok-sok hét eltelt azóta a karácsonyias Csipkebogyós tarte óta, be kell látnom… Vannak ilyen összecsúszott, zsúfolt időszakok (építkezünk Morzsaföldén, khm), én

Szatmári szilvatorta

Itt vagyunk hát a csodálatos ősz közepén, ilyenkor egy picit mindenkinek jobban kedve támad valamilyen süteményt sütni, igazam van, vagy igazam van?  Van valami az

Grapefruitos mályvacukor

Ismét egy bulis finomságot szeretnék bemutatni, ez alkalommal bizony már lassan nyárbúcsúztatókra. Amolyan parti falatkák ezek, amik akármilyen összejövetelen megállják a helyüket, mind a felnőttek,

Facebook oldalam: