Kávés panna cotta

Kávés panna cotta sós mandula sziruppal

Hát üdv újra itt! Sok-sok hét eltelt azóta a karácsonyias Csipkebogyós tarte óta, be kell látnom… Vannak ilyen összecsúszott, zsúfolt időszakok (építkezünk Morzsaföldén, khm), én viszont még mindig szenvedélyesen szeretek sütni. Amíg ez így van, lesz tartalom az Au pif blogon! 

Kávés panna cotta

Az év első blogbejegyzése egy csodálatosan egyszerű, de annál nagyszerűbb finomság, mely garantáltan serkenti az embert így, a 2022-es év elébe nézve. Nem is ragozom tovább, a könnyed, remegős állagú, Kávés panna cottáról van szó, amit erősen ajánlott nyakon önteni egy kis házi készítésű sós mandula sziruppal. 

Kávés panna cotta

Minimális hozzávalóból nagyon gyorsan elkészíthető desszert ez, a dermedés erejéig kell csupán várni rá. Külön élmény, amikor mindenki belemer a saját, személyre szabott kis panna cottájába. Az alábbi receptet követve pont tökéletes, szájban elolvadós állagot értek el, és mindehhez egy kis olvasztás, kevergetés szükséges csupán. 

A sós mandula szirup fő hozzávalója az amaretto likőr, ez szolgáltatja a harmonikus, mandulás ízt. Egy jó csipet sóval pedig higgyétek el, a legjobbat teszitek a desszerttel. 😉

Kávés panna cotta

Kávés panna cotta sós mandula sziruppal

Share on facebook
Share on pinterest
Share on print

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Készítsünk elő 6-8 db crème brûlée formát, vagy hasonló méretű kis edényt, kenjük ki egy kis olajjal. 
  2. Mérjük ki a zselatint, majd adjuk hozzá a kimért hideg vizet. Várjuk meg, míg megköt. 
  3. Egy kis fazékba mérjük ki a tejszínt, a cukrot, az instant kávét és a vaníliát, majd melegítsük addig, gyöngyözni kezd. Ekkor olvasszuk hozzá a keverékhez a megdermedt zselatint. 
  4. Töltsük a fazék tartalmát egy hőálló kancsóba, majd mérjük hozzá a tejet és vizet. 
  5. Ha elkevertük, óvatosan töltsük a formákba. Helyezzük a formákat hűtőbe min. 2-3 órára. A garantált eredményért egy éjszakán át is pihentethetjük. 
  6. Készítsük el a sós mandulaszirupot. Ehhez öntsük egy fazékba a kimért amarettot, barnacukrot, és vizet, majd alacsony lángon kb. 8 percig redukáljuk, hogy megfelelő sűrűségű állagot kapjunk. Ekkor adjuk hozzá a sót. 
  7. A megdermedt panna cotta-kat fordítsuk ki tányérra, majd a locsoljuk meg a kihűlt sziruppal és élvezhetjük is! 
Kávés panna cotta
Pro tipp:
  • A kávé helyett akár, kakaóval, vagy akár egy kis olvasztott fehércsokival is megízesíthetitek ezt a desszertet!

Megosztás itt:

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Nyomtatás

Bejegyzések

Pumpkin Spice szirup

Ez alkalommal először a blog életében, nem süteménnyel készültem nektek, hanem egy olyan édes csodával, amivel nem csak reggeli kávétokat, de bármely őszi, vagy akár

Szatmári szilvatorta

Itt vagyunk hát a csodálatos ősz közepén, ilyenkor egy picit mindenkinek jobban kedve támad valamilyen süteményt sütni, igazam van, vagy igazam van?  Van valami az

Grapefruitos mályvacukor

Ismét egy bulis finomságot szeretnék bemutatni, ez alkalommal bizony már lassan nyárbúcsúztatókra. Amolyan parti falatkák ezek, amik akármilyen összejövetelen megállják a helyüket, mind a felnőttek,

Facebook oldalam: